Nicolai Thor Mogensen er mentor hos Mentor Danmark. Han er fra Tønder, bor i Aarhus og har været mentor i lidt over et år.
Tønder/Aarhus: Når en familie beslutter at købe sig til privat lektiehjælp ligger der mange forskellige årsager bag, men oftest handler det om at hjælpe barnet til at lære noget svært på en anden måde end i skolens undervisning.
Nicolai Thor Mogensen er mentor og har adskillige mentorforløb bag sig, både onlineforløb og forløb i hjem eller på biblioteker, afhængig af hvad der aftales med familien.
Proceduren er at en familie kontakter Mentor Danmark, hvor der spørges ind til behov. Derefter matcher virksomheden det efterspurgte med en af deres mentorer og der aftales et møde, hvor forventninger og behov aftales.
- Jeg har haft forløb med folkeskoleelever og flere med gymnasieelever og også med gymnasieelever der stod foran deres SRP-aflevering og gerne ville have hjælp til at blive skarpe på opgaven. Det er en opgave der tæller dobbelt, så det er her mange sætter alle kræfter ind, fortæller han.
Hvorfor og hvordan
Han oplever mange forskellige forklaringer på hvorfor forældre og elever vælger at bede om hjælp til lektielæsningen, men fælles for alle forløb er at det gavner barnet, at få tingene forklaret af en anden.
- Når man bliver mentor skal man igennem en læringsstiltest og det resultat bruges, når vi skal matches med eleverne. Det handler om at forklare det, så det passer til eleven og dermed få det basale på plads, lyder det fra Nicolai Thor Mogensen.
Det er ikke snyd
Nicolai Thor Mogensen mener at det er vigtigt at få kendskabet til muligheden ud. Han fortæller at han ikke selv kendte til muligheden da han gik på Tønder Handelsgymnasium, men at der var en kammerat der fortalte om tilbuddet og så søgte Nicolai Thor Mogensen ind. Han kunne se at han ville kunne gøre en forskel.
- Der er mange i klasserne i dag, også flere end da jeg gik i skole og derfor er der ikke meget tid til den enkelte. Når man så får hjælp af en mentor, er der kun én elev og én mentor, så kan man få det basale på plads og udvikle sig derfra, forklarer han.
Han har hørt om flere der mener det er snyd, men det er vigtigt for ham at understrege at han ikke må skrive eller stave noget for eleverne. Han er ansat til at hjælpe, ikke til at lave opgaverne.